Ταξιδια Βερολινο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Βερολινο.


Ξενοδοχεια στο Βερολινο, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Βερολινο

Βερολινο Αξιοθεατα

Αρχική > Αξιοθέατα
Το Βερολίνο έχει διανύσει μια σημαντική πορεία στην ιστορία του κόσμου ανά τους αιώνες και αυτό είναι ολοφάνερο όπου κι αν στρέψει το βλέμμα του ο επισκέπτης. Ο κατάλογος των ιστορικών, πολιτιστικών αλλά και θρησκευτικών αξιοθέατων σε αυτή την πόλη δεν έχει τέλος!

Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor)

Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor)Αποτελεί ένα από τα σύμβολα της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Βερολίνου. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα.

Μουσείο της Περγάμου

Μουσείο της ΠεργάμουΣτην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο μουσείο που στεγάζει τρία μικρότερα. Το Μουσείο Περγάμου χτίστηκε από το 1912 έως το 1930 σε σχέδια του 'Αλφρεντ Μέσελ και του Λούντβιχ Χόφμαν. Στεγάζει μία από τις διασημότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη.

Ράιχσταγκ (Reichstag)

Ράιχσταγκ (Reichstag)Είναι από το 1999 το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου, το οποίο ονομάζεται σήμερα Bundestag, και έχει ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, παράλληλη με την άνοδο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στεγάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο νέο-αναγεννησιακό κτίριο, το οποίο ήταν παλαιότερα ο σιδηροδρομικός σταθμός του Αμβούργου (Hamburger Bahnhof), που χρονολογείται από το 1847. Αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία του κόσμου.

Εβραϊκό Μουσείο

Εβραϊκό ΜουσείοΤο Εβραϊκό Μουσείο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό (πολωνοεβραϊκής καταγωγής) αρχιτέκτονα Ντάνιελ Λάιμπεσκιντ και αποτελεί ένα συναρπαστικό δείγμα αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα. Το σχήμα του εξωτερικά θυμίζει έναν τεράστιο κεραυνό.

Πύργος Τηλεόρασης (Fernsehturm)

Πύργος Τηλεόρασης (Fernsehturm)Ο Πύργος της Τηλεόρασης αποτελεί το ψηλότερο κτίριο της πόλης, που φθάνει τα 365 μέτρα, και είναι ορατός από όλα σχεδόν τα σημεία του Βερολίνου. Χτίστηκε το 1969 κοντά στην Alexanderplatz και αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Schwules Museum (Μουσείο Ομοφυλοφιλίας)

Schwules Museum (Μουσείο Ομοφυλοφιλίας) Είναι ένα μοναδικό μουσείο σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο για τα εκθέματα όσο και για την ιδιαίτερη φιλοσοφία του. Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Τείχος του Βερολίνου

Τείχος του ΒερολίνουΤο περίφημο «Τείχος του Αίσχους» (όπως είναι ευρέως γνωστό) είναι ένα συγκλονιστικό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου… Το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία στα δύο για 28 ολόκληρα χρόνια.