Ταξιδια Βερολινο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Βερολινο.


Ξενοδοχεια στο Βερολινο, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Βερολινο

Ράιχσταγκ (Reichstag)

Αρχική > Αξιοθέατα > Ράιχσταγκ (Reichstag)

Είναι από το 1999 το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου, το οποίο ονομάζεται σήμερα Bundestag, και έχει ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, παράλληλη με την άνοδο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 1881, ενώ τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό κέρδισε ο Paul Wallott και οι εργασίες διήρκεσαν από το 1884 μέχρι την αποπεράτωση το 1894.

Ράιχσταγκ

Το 1933 το Ράιχσταγκ πυρπολήθηκε, γεγονός με μεγάλη συμβολική και πολιτική σημασία, και επιδιορθώθηκε εν μέρει εξωτερικά, ενώ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη τις περισσότερες ζημιές. Με την διαίρεση της πόλης από τους Συμμάχους (1945), το κτίριο βρισκόταν στο Δυτικό Βερολίνο, στο όριο του βρετανικού τομέα, και χρησιμοποιήθηκε ως μουσείο.

Στο Ράιχσταγκ τραβήχτηκε και μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες όλων των εποχών: Αυτή που δείχνει έναν Ρώσο στρατιώτη να υψώνει τη σοβιετική σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη του Ράιχσταγκ, στις 30 Απριλίου 1945, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Ράιχσταγκ

Μετά την επανένωση το 1990, αποφασίστηκε η μεταφορά της Γερμανικής Βουλής από τη Βόννη στο Βερολίνο και ανατέθηκε η ανακαίνιση του Ράιχσταγκ στον αρχιτέκτονα σερ Νόρμαν Φόστερ, ο οποίος σχεδίασε μεταξύ 1995-1999 έναν νέο γυάλινο θόλο για την κύρια αίθουσα, που αποτελεί πλέον μία από τις πιο διάσημες εικόνες της πόλης.

Ράιχσταγκ

Απολαύστε μια βόλτα στην κορυφή του θόλου, περπατώντας μέσα από έναν ελικοειδή διάδρομο, θαυμάζοντας το γαλάζιο ουρανό του Βερολίνου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο ένα τμήμα του Ράιχσταγκ είναι ανοιχτό στο κοινό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μουσείο που υπάρχει στο εσωτερικό του.