Ταξιδια Βερολινο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Βερολινο.


Ξενοδοχεια στο Βερολινο, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Βερολινο

Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor)

Αρχική > Αξιοθέατα > Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor)

Η Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor) βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Βερολίνου. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα.

Πύλη του Βραδεμβούργου

Χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Carl Gotthard και το σχέδιό της βασίστηκε στα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών. Πρόκειται για οικοδόμημα νεοκλασικού ρυθμού, το οποίο ουσιαστικά ήταν και το πρώτο του είδους που κατασκευάστηκε στο Βερολίνο.

Πύλη του Βραδεμβούργου

Η Πύλη έχει μήκος 65,5 μ. και ύψος 28 μ., ενώ διαθέτει έξι κίονες δωρικού ρυθμού από κάθε πλευρά, ύψους 15 μ. ο καθένας. Πάνω στη στέγη της είναι τοποθετημένο ένα άγαλμα της Θεάς Νίκης (ύψους 5 μέτρων), η οποία επανδρώνει μια ρωμαϊκή πολεμική άμαξα που τη σέρνουν τέσσερα άλογα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1793 από τον Johann Gottfried Schadow. Αξίζει να προσέξετε σύμβολα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Πύλη του Βραδεμβούργου