Ταξιδια Βερολινο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Βερολινο.


Ξενοδοχεια στο Βερολινο, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Βερολινο

Τείχος του Βερολίνου

Αρχική > Αξιοθέατα > Τείχος του Βερολίνου

Το περίφημο «Τείχος του Αίσχους» (όπως είναι ευρέως γνωστό) είναι ένα συγκλονιστικό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου… Το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία στα δύο για 28 ολόκληρα χρόνια: Από τις 13 Αυγούστου 1961 που κατασκευάστηκε μέχρι την οριστική κατεδάφισή του το 1989.

Τείχος του Βερολίνου

«Το πρωί της 13 Αυγούστου τα συρματοπλέγματα ήταν εγκατεστημένα. Οι συγκοινωνίες είχαν κοπεί και όλα τα σπίτια στην ανατολική πλευρά εκκενώθηκαν και τα παράθυρά τους κτίστηκαν. Με το χρόνο τα συρματοπλέγματα αντικαταστάθηκαν από έναν τοίχο 3,6 μ. Από την ανατολική πλευρά υπήρχε μία ζώνη ελεγχόμενη από τους φρουρούς (γνωστή και ως «ζώνη θανάτου») με 302 παρατηρητήρια και 20 φυλάκια). Οι φύλακες είχαν τη διαταγή να πυροβολούν όσους έκαναν απόπειρα να δραπετεύσουν με αποτελεσμένα 192 άνθρωποι να σκοτωθούν στην προσπάθειά τους να καταφύγουν στη Δύση».

Τείχος του Βερολίνου

Η πτώση του σηματοδότησε την έναρξη των διαδικασιών για την ένωση της Γερμανίας, που οριστικοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1990. Μια σειρά από γκράφιτι θα τραβήξουν την προσοχή σας, όπου θα θαυμάσετε παλαιότερα αλλά και σύγχρονα έργα, τις περισσότερες φορές ανώνυμων καλλιτεχνών. Συγκλονιστική στιγμή αποτελεί η ώρα που θα βρεθείτε μπροστά σε μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση με ηχητικά ντοκουμέντα  για τα εγκλήματα των Ναζί.

Τείχος του Βερολίνου

Αναφορά αξίζει να γίνει στο περίφημο «Check point Charly», το οποίο ήταν το σημείο εισόδου και εξόδου από την ανατολική προς τη δυτική πλευρά του Βερολίνου, με πολλές «συμμετοχές» σε ταινίες και μυθιστορήματα. Μετά την ολοκλήρωση του Τείχους, ο Αμερικανός πρόεδρος Κένεντι διέταξε τη δημιουργία (κατά μήκος του τείχους) 3 σημείων ελέγχου (Check points), ώστε οι διπλωμάτες και οι σύμμαχοι να μπορούν να εισέρχονται στο δυτικό Βερολίνο χωρίς προβλήματα.